December 7, 2022

Τι συνέβη στον Άρη Πορτοσάλτε; Μαζί με ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Πατούλη

Σε περίεργο φεγγάρι φαίνεται πως βρίσκεται ο γνωστός δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως τελευταία μιλάει και συμπεριφέρεται σαν.. συριζαίος!

Την Παρασκευή το πρωί βγήκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τον καθιερωμένο σχολιασμό της επικαιρότητας και είπε πράγματα που απέχουν πολύ από αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει. Είναι χαρακτηριστικό, πως αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Μήδεια» και τα όσα δυσάρεστα προκάλεσε, αυτό που είχε να σχολιάσει ήταν πως «αν λέγανε Δούρου τον περιφερειάρχη, τι θα λέγαμε τώρα;».

Οι παρουσιαστές της εκπομπής του απάντησαν πως ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επέρριψε ευθέως τις όποιες ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ, με τον Πορτοσάλτε να αντιτείνει πως «όταν έχεις ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών να είναι σ’ αυτήν την ταλαιπώρια, εκεί πρέπει ο πολιτικός να αναλάβει τις ευθύνες του».

Κι αυτό ήταν μόνον η αρχή, καθώς στη συνέχεια πρόσθεσε πως έχει «μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση 34 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε για το πόσο αγόρασε το rapid test η Περιφέρεια Αττικής».

«Πόσο το αγόρασε;» ήταν η ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Οικονόμου, με τον Πορτοσάλτε να απαντά σε μάλλον ειρωνικό ύφος «9 ευρώπουλα!». Και συνέχισε:

«9,26 τα ευρώπουλα, έδωσε πρώτη τιμή τα 9,31, μετά έκανε και μια μικρή έκπτωση. Η ίδια εταιρεία, που λέγεται Amani Swiss, συμφερόντων Καρυπίδη (σ.σ πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης) έδωσε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς 7,96 το τεμάχιο χωρίς ΦΠΑ, ενώ υπάρχει τιμή χαμηλότερης προσφοράς 3,85 χωρίς ΦΠΑ. Και ερωτάται τώρα ο κύριος Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής, γιατί αγόρασε με 9,26 το rapid test».

«Έχει κληθεί να απαντήσει ο κύριος Πατούλης γι’ αυτό;», ήταν η άστοχη ερώτηση της συμπαρουσιάστριας, Μαρίας Αναστασοπούλου, με τον Άρη Πορτοσάλτε να υψώνει τα χαρτιά του και να επισημαίνει δεικτικά «εδώ, θέμα. 34 συριζόπουλα ρωτούν».

Το εν λόγω περιστατικό προκαλεί εύλογες απορίες: Τι συνέβη στον Άρη Πορτοσάλτε; Μήπως τον απήγαγαν και έχουν βάλει κάποιον ηθοποιό στη θέση του;

Ενδεχομένως κάποιος να σκεφτεί πως ο Άρης, πιστός στο δημοσιογραφικό του λειτούργημα, απλώς απέδωσε τις ευθύνες που αντιστοιχούσαν στην Περιφέρεια για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας και ανέδειξε ως όφειλε την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με οσμή σκανδάλου στην αγορά των rapid tests.

Όμως είναι άραγε αυτή η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο πέφτει στην αντίληψή του; Γιατί, ομολογουμένως, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες τοποθετήσεις στο παρελθόν. Μήπως έχει κάποια κόντρα με τον Γιώργο Πατούλη; Ποιος ξέρει, μπορεί απλώς να νοιάζεται για τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και να θυμώνει όταν αυτά καταλήγουν ελαφρά τη καρδία σε τσέπες σαν του Θόδωρου Καρυπίδη ή να είναι αντικειμενικός και να βλέπει τα πράγματα χωρίς χρωματιστά γυαλιά. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, εκτός κι αν έγινε… συριζαίος.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: