December 7, 2022

ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα: «Υποκριτική επίδειξη συμπόνιας»

Έντονες αντιδράσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης ύστερα από καιρό. Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η Κουμουνδούρου που θεωρεί πως ο πρωθυπουργός «δεν μίλησε ως ηγέτης μιας χώρας σε κρίση, αλλά ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο».

Έντονη κριτική ασκείται επίσης στην επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να μιλήσει ως εγγυητής ενός νέου συστήματος Υγείας, ρίχνοντας ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ανακάλυψε τώρα την ανάγκη για ένα νέο ΕΣΥ, ο άνθρωπος που μέχρι χθες ήθελε να το αποτελειώσει για να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες της υγείας. Μας είπε ότι έκανε σε πέντε εβδομάδες, όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες, όταν επί τέσσερα χρόνια μας λοιδορούσε ως κρατιστές που προχωρήσαμε σε 19.500 προσλήψεις για να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία, και ενώ ακόμη παραμένουν παγωμένοι οι 4.000 διορισμοί που προκήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία οι μόλις 2.000 που εκτάκτως εξήγγειλε για την κρίση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει και ανακόλουθες υποσχέσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως μίλησε για «δήθεν παροχές σε εργαζόμενους, την ώρα που πολλές χιλιάδες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, είναι σε αναστολή και επί ξύλου κρεμάμενοι. Και από τους οποίους βεβαίως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχτεί αύριο αλόγιστα αιτήματα και άσκοπη σπατάλη».

Ταυτόχρονα, μέσω της ανακοίνωσης κατηγορούν τον πρωθυπουργό για «δημιουργική λογιστική», αναφέροντας πως «ενώ είναι ουραγός σε όλη την Ευρώπη με λιγότερο από 2% του ΑΕΠ σε δημοσιονομική επέκταση», υποστηρίζει «πως η κυβέρνησή του έχει διαθέσει 14 δις για τη κρίση».

Θέση για το διάγγελμα πήρε και ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος χαρακτήρισε «προκλητική» και «προσβλητική» για την νοημοσύνη των πολιτών τη δήλωση Μητσοτάκη ότι «σε μόλις 5 βδομάδες έγινε ότι δεν γίνονταν επί δεκαετίες στο Σύστημα Υγείας» και σχολίασε πως «χάρη στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ η κρίση αυτή βρίσκει το ΕΣΥ όρθιο και «προσβάσιμο για όλους καθώς και με 100 κρεβάτια παραπάνω».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε αντίληψη για το ΕΣΥ και δεν σκοπεύει να είναι μιας χρήσης η σημερινή ενίσχυση, αυτό που πρέπει να κάνει είναι προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Διαφορετικά, το ενδιαφέρον του για τη δημόσια περίθαλψη και τους ανθρώπους της, θα είναι εντελώς υποκριτικό και επικοινωνιακής κοπής» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην υφυπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, που θεωρεί πως επίκειται εκλογικός αιφνιδιασμός και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενισχύσει την Υγεία με 7% του ΑΕΠ σε βάθος τριετίας, αλλιώς όπως είπε η στάση του  θα είναι «υποκριτική επίδειξη συμπόνιας».

Leave a Reply

%d bloggers like this: