March 30, 2021

Πρόστιμο μισό μηνιάτικο σε γιατρό επειδή αντιμίλησε!

Απίστευτο περιστατικό στον «Ευαγγελισμό», όπου γιατρός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, επειδή αντιμίλησε στον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου!

Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οριακή εδώ και πολύ καιρό, με τους γιατρούς να είναι εκείνοι που υπερβάλλουν εαυτόν και το κρατούν όρθιο από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Οι δυσκολίες του επαγγέλματος, τα άγχη, τα εξαντλητικά ωράρια υπήρχαν και πριν, όμως εδώ και ένα χρόνο η πίεση που δέχονται είναι πρωτόγνωρη και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να δουλέψουν πρωτοφανείς και άκρως απαιτητικές.

Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει πολλές φορές μέσω των σωματείων τους πως έχουν αφεθεί απελπιστικά μόνοι σ’ αυτήν την προσπάθεια και πως συχνά δέχονται ανελέητο πόλεμο, όταν μιλούν ανοιχτά για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν ως εδώ.

Όλα αυτά, φυσικό είναι να προκαλούν ένταση και νεύρα, ειδικά σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας και σύμφωνα με τους εργαζόμενους αντιμετωπίζει προβλήματα με το σύστημα παροχής οξυγόνου, κάτι που δημιουργεί σημαντικό ζήτημα ασφάλειας των ασθενών που το χρειάζονται, αλλά και των εργαζόμενων, καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμα και για μεγάλης κλίμακας ατύχημα που μπορεί να προκληθεί.

Μέσα σ’ αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, οι γιατροί του Ευαγγελισμού (και όλων των νοσοκομείων της χώρας) καλούνται όχι μόνο να τα βγάλουν πέρα, αλλά και να προσέχουν πως μιλάνε στα στελέχη της διοίκησης. Ένας από αυτούς βγήκε “αναφερόμενος”, σαν να ήτανε φαντάρος, με την “κατηγορία” της απρεπούς (!) και επιθετικής συμπεριφοράς, καθώς και της απείθειας (!!) κατά την απολογία του.

Αν και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για το περιστατικό, το “κατηγορητήριο” και μόνο αρκεί για να προκαλέσει θυμηδία… Ο συνδυασμός απρέπειας με επιθετική συμπεριφορά, θυμίζει την οπλοχρησία / οπλοκατοχή, λες και γίνεται να υπάρξει το πρώτο, χωρίς το δεύτερο, αλλά αφού βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντ’ – έξι, ενώ το «απείθεια κατά την απολογία», πλησιάζει το «απείθεια κατά τη σύλληψη», λες και ο “κατηγορούμενος” γιατρός έπρεπε να ζητά γονατιστός συγγνώμη, αντί να υπερασπιστεί το δίκιο του.

Η ετυμηγορία πάντως δεν ήταν στέρηση εξόδου, όπως στον στρατό, αλλά χρηματικό πρόστιμο: Ο γιατρός θα χάσει 15 ημερομίσθια για τα μάτια του θιγμένου αναπληρωτή διοικητή. Θα δουλέψει 15 μέρες απλήρωτος στο πλευρό των ασθενών και του καταρρακωμένου ΕΣΥ. Και είναι σίγουρο πως θα το κάνει με την ίδια αυταπάρνηση που το έκανε και πριν, ξεπερνώντας τα προσωπικά του όρια με τρόπο που κανένα διοικητικό στέλεχος των νοσοκομείων δεν έχει ξεπεράσει.

«Επιπλέον σας συνιστούμε να είστε πιο προσεκτικός στη συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου», καταλήγει η “απόφαση”.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: