December 6, 2022

Πορτοσάλτε: Να κοπούν οι μισθοί του δημοσίου για να δοθεί το δώρο στους υγειονομικούς

Ακόμα μια φαεινή ιδέα από τον γνωστό δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος πρότεινε στην κυβέρνηση να “βάλει χέρι” στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να δώσει το δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς..!

Με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής, που τόνιζε πως το “ευχαριστώ” δεν τρώγεται και πως κακώς δεν δόθηκε δώρο Χριστουγέννων στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, ο Πορτοσάλτε ανέφερε πως «αυτό ναι, είναι κριτική. Και είναι σωστή κριτική». Στη συνέχεια, προσφέρθηκε να συμπληρώσει -όπως είπε- αυτή την κριτική, προτείνοντας να κοπεί το 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να δοθεί το δώρο στους υγειονομικούς…

Μάλιστα, δικαιολόγησε αυτή του την τοποθέτηση, υποστηρίζοντας πως «έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα», καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση «να τολμήσει να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα».

Δηλαδή, κατά τον Πορτοσάλτε, οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αντί να προβληματίσουν το οικονομικό επιτελείο, θα πρέπει να εξισορροπηθούν με μειώσεις και στο δημόσιο και όλα αυτά επ’ ευκαιρία του δώρου των υγειονομικών που η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να δώσει, αλλά δεν το έκανε.

Παράλληλα, ο Πορτοσάλτε διευκρίνισε πως το δώρο δεν πρέπει να δοθεί σε όλους τους υγειονομικούς, αλλά μόνο «σε αυτούς που είναι στον πόλεμο, στα χαρακώματα». Να σημειωθεί πως οι εν λόγω προκλητικές δηλώσεις του γνωστού δημοσιογράφου, έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να δώσει επιπλέον 18,5 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ.

 

Τι είχε γράψει η Καθημερινή

«Είχαμε υποσχεθεί, ως κράτος και κοινωνία, ότι δεν θα ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων μας. Τους είπαμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό μετράει πολύ, αλλά δεν… τρώγεται. Πολλά ελέχθησαν, αλλά λίγα τηρήθηκαν. Πέρα από την ενίσχυση που πήραν αυτοί οι άνθρωποι από ιδρύματα, το κράτος δεν τους έδωσε ειδικό επίδομα, ούτε και δώρο Χριστουγέννων. Καθώς μετράμε μέρες για το τέλος του έτους, αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί», ήταν το σχετικό απόσπασμα από την εφημερίδα Καθημερινή.

 

ΑΔΕΔΥ: Αντί για αύξηση των μισθών στο ιδιωτικό τομέα, πρότεινε μειώσεις στο δημόσιο

Ως «λαγό της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει τον Α. Πορτοσάλτε σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και σημειώνει:

«Λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει, όντως, μειώσει τους μισθούς στον Ιδιωτικό Τομέα και για να κλείσει το «χάσμα» ο κ. Πορτοσάλτε, πρότεινε όχι την αύξηση των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον Δημόσιο Τομέα».

Παράλληλα, καλεί τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ «να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

 

«Οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί κρατούν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της τηλεδιάσκεψης, χωρίς καμιά επιμόρφωση και με δικά τους μέσα, στη συντριπτική πλειοψηφία. Οι υπάλληλοι των Δήμων εργάζονται νυχθημερόν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να κρατούν τις πόλεις καθαρές. Οι υπάλληλοι των Υπουργείων και όλων των φορέων του Δημοσίου είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Πορτοσάλτε

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: