March 22, 2021

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συνέντευξη Μητσοτάκη

Δεν έμεινε ασχολίαστη η συνέντευξη του πρωθυπουργού από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 εξέδωσαν ανακοινώσεις, με τις οποίες αμφισβητούν ευθέως την αισιοδοξία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «εκτός τόπου και χρόνου», με το σκεπτικό ότι «μιλάει για άλμα δεκαετίας ενώ η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και στην καλύτερη εκδοχή το ΑΕΠ που θα παραδώσει στο τέλος της τετραετίας, θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Και ποιος ξέρει με πόσους χιλιάδες νέους ανέργους και πόσες χιλιάδες κατεστραμμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως η οικονομία είναι κατεστραμμένη και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να την στηρίξει, ενώ καταγγέλλουν για κυνισμό τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς «την ώρα που η χώρα θρηνεί 7.500 νεκρούς, την ώρα που το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι και δεκάδες από αυτούς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, δηλώνει ότι αν είχε σπε​ύσει να κάνει τις επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων, θα ξόδευε δεκάδες εκατομμύρια».

Παράλληλα, κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως υιοθετεί «τις συκοφαντίες του Άδωνη Γεωργιάδη πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» και καταλήγουν πως «στο μόνο που έχει δίκιο είναι ότι θα παραδώσει μια αλλαγμένη χώρα. Ενδεχομένως και κατεστραμμένη».

Από την δική του πλευρά, το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει «άλμα δεκαετίας στα λόγια. Στην πράξη όμως, σκοντάφτει επικίνδυνα στην κάθε δυσκολία. Αυτό αποδεικνύει η διακυβέρνηση του».

«Οι ευχές για άλμα δεκαετίας και για μία άλλη Ελλάδα, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτακης, έχουν μοναδικούς αποδέκτες τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας και όχι το λαό» σχολιάζει το ΚΚΕ. Παράλληλα, τονίζει πως «ο οδικός χάρτης της διαχείρισης της πανδημίας και της καπιταλιστικής ανάκαμψης, στρώνεται πάνω στην ένταση της εκμετάλλευσης και της εργασιακής ευελιξίας, στο περαιτέρω τσάκισμα των μικρών επαγγελματιών, στην κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αξιοποιεί την πανδημία για τη νομοθέτηση κι εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή αντιμετωπίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία απέναντι σε αυτά, με την ένταση του αυταρχισμού και με την υποκριτική επίκληση της δημόσιας υγείας, την οποία έχει αφήσει στο έλεος».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «όντως θα έχουμε μια αλλαγμένη χώρα, επί τα χείρω όμως για άλλη μια φορά», καθώς όπως αναφέρει «οι εκτιμήσεις της αγοράς βλέπουν να κλείνουν οριστικά πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος είναι στα ύψη, το έλλειμμα δυσθεώρητο και οι επενδύσεις στην ΕΕ καθηλωμένες».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως θα επιτύχει αυτό το άλμα με το Ταμείο δήθεν Ανάκαμψης και τα μνημονιακά μέτρα του 5ου μνημονίου που έρχεται, πολύ φοβόμαστε ότι αυτό θα είναι ένα ακόμα άλμα στο κενό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, η οποία καταλήγει:

«Για όλα φταίνε οι άλλοι, οι πολίτες, η νεολαία, η αντιπολίτευση, όσοι διαμαρτύρονται κ.ο.κ.. Κι όλα αυτά τη στιγμή που χαλαρώνουν τα μέτρα ενώ έχουμε περισσότερα κρούσματα από αυτά που καταγράφονταν όταν επιβλήθηκαν, ενώ δεν έχει υπάρξει ούτε σοβαρή ενίσχυση στο ΕΣΥ, ούτε και προχωράει ο εμβολιασμός με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Υπάρχει τελικά η στοιχειώδης κυβερνητική ενσυναίσθηση για την κατάσταση την οποία βιώνει η κοινωνία, η οικονομία και η χώρα ή ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως θέλει να παρουσιάσει μια αλλαγμένη χώρα στο τέλος της τετραετίας, έχει ως στόχο τον πλήρη αφανισμό της;».

Leave a Reply

%d bloggers like this: