November 28, 2022

Μηνύσεις Φουρθιώτη σε Βαξεβάνη, Πολάκη και αστυνομικούς – Ζητά προανακριτική για τον Πολάκη

Έξαλλος φαίνεται πως είναι ο Μένιος Φουρθιώτης μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την ισχυρή αστυνομική δύναμη που τον προστατεύει σε 24ωρη βάση.

Χθες, προκλήθηκε αναστάτωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν φωτορεπόρτερ τράβηξε φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως -όντως- ο Φουρθιώτης φυλάσσεται καλά (γεγονός που οδήγησε στην κράτηση του πρώτου από την αστυνομία, κατόπιν επιθυμίας του δεύτερου). Σήμερα, ο πρώην μάνατζερ, νυν δημοσιογράφος και κατά τα λεγόμενά του μελλοντικός πολιτικός, προχώρησε σε μηνύσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μηνύσεις του στρέφονται κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και κάποιων αστυνομικών, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την αποκάλυψη πως συνοδεύεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

«Είμαι καταζητούμενος μετά από μήνυση #Φουρθιωτη. Μήνυση κατέθεσε και εναντίον Πολάκη και συνδικαλιστών αστυνομικών. Όχι δεν είναι αστείο, είναι κατάντια. Ο Φουρθιώτης διατείνεται πως έχει διασυνδέσεις σε κυβέρνηση και ΕΛΑΣ. Και το αποδεικνύει με τη φύλαξή του», σχολίασε στο twitter ο Κ. Βαξεβάνης.

Παράλληλα, ο Φουρθιώτης μήνυσε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, με αφορμή το γεγονός πως ο Πολάκης σχολίασε αρνητικά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις. Μάλιστα λέγεται, πως ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του Χανιώτη βουλευτή και τη διενέργεια προανακριτικής σε βάρος του.

Ο Πολάκης σχολίασε σε επιθετικό τόνο τις μηνύσεις Φουρθιώτη και τον χαρακτήρισε «τηλεοπτική κλω κλω».

«Μόλις με ενημέρωσαν πως ο Φουρθιώτης (ο μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου παιδιά, ο μαϊντανός του τηλεοπτικού σκουπιδότοπου) ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ για την αποκάλυψη του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ γεγονότος της φύλαξης του από 14 αστυνομικούς και της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ από την αστυνομία ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ για τις μετακινήσεις του, που διάλεξε ο ίδιος!!!!! Ζητάει μάλιστα αυτόφωρη σύλληψη και προανακριτική για μένα», έγραψε ο βουλευτής Χανίων στο facebook και απευθύνθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διερωτώμενος: «Γιατί εγώ ως ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (που έχω δεχτεί απειλές και επίθεση με μολότοφ στο σπίτι μου) δεν έχει η Ασφάλεια μου υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έχει ο ατζέντης μοντέλων μαζί με 14 αστυνομικούς;».

Υπενθυμίζεται πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής είχε εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα, “φωτογραφίζοντας” τον Φουρθιώτη και κάνοντας λόγο για αποφάσεις της ηγεσίας που «υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία» και που εκθέτουν «τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού».

Σημειώνεται, πως ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είχε παρουσιάσει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία 7 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα (Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνος, Πεντέλης, Κηφισιάς, Παπάγου – Χολαργού, Αγίας Παρασκευής και Νέας Φιλαδέλφειας), με 7 περιπολικά και 14 αστυνομικούς “εντέλλονται” να προστατεύουν τον Μένιο Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεως.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη «διάθεση» αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά.

Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου. Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού».

Leave a Reply

%d bloggers like this: