December 14, 2020

Μετακλητός στη Βουλή διορίστηκε ο “αντικρατιστής” Ψαριανός

Ευχάριστα νέα για τον γυρολόγο της πολιτικής, Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος κατάφερε να διοριστεί μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (και πρώην πρωθυπουργού), Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε, ως όφειλε, σε ΦΕΚ και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 45 έως 48 του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α’ 133), του κεφαλαίου Β του ν. 4354/2015 «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, που -μόνο την τελευταία δεκαετία- έχει περάσει από τέσσερα κόμματα, ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά, όμως απέτυχε να εκλεγεί. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως πολιτικά ανήκει στον χώρο των “φιλελεύθερων” και των “αντικρατιστών”, παρόλο που πολλοί μπορεί να είχαν νομίσει πως είναι αριστερός, μετά τη συστηματική του ενασχόληση με τις διεργασίες στον χώρο της Αριστεράς.

Το 2007 και το 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στις εκλογές του 2012, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε για πρώτη φορά τη νίκη με αξιώσεις, αποχώρησε για τη ΔΗΜΑΡ, με την οποία και εξελέγη. Στις εκλογές του 2015 προσχώρησε στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και εξελέγη ξανά.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο, πως πέρα από τη γενικότερη πολιτική ασυνέπεια, ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει καταφερθεί πολλές φορές εναντίον όσων διορίζονται στο ελληνικό δημόσιο, για αυτό άλλωστε επέλεξε να κάνει σημαία του την ιδεολογία του “αντικρατιστή”, ενώ πριν λίγους μήνες επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς της χώρας μας, αποκαλώντας τους «επαγγελματίες άχρηστους», με αφορμή την αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο των καμερών στα σχολεία.

Ως αντικρατιστής ζητούσε μικρότερο δημόσιο και μαζί με τα στελέχη της ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει διορίσει «στρατιές μετακλητών». Ωστόσο, ήδη μέχρι τον Μάιο του 2020 η σημερινή κυβέρνηση έχει διορίσει τον αριθμό ρεκόρ επταετίας των 2.817 μετακλητών υπαλλήλων, στους οποίους έρχεται πλέον να προστεθεί και ο Γρ. Ψαριανός που στο εξής θα απολαμβάνει ζεστό, κρατικό χρήμα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, εξάλλου, θα ενταχθεί στο μισθολογικό κλιμάκιο 13, πράγμα που σημαίνει πως θα αμείβεται με 1.800 ευρώ το μήνα για τις υπηρεσίες του.

Σε κάθε περίπτωση, ο μετακλητός υπάλληλος δεν είναι μόνιμος. Αντίθετα, φεύγει με το που λήξει η θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης. Παράλληλα, είναι λογικό η κυβέρνηση να διορίζει “δικούς της” ανθρώπους σε αυτές τις θέσεις, έτσι ώστε να επιτύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Αυτό που είναι παράλογο, είναι η υποκρισία ανθρώπων σαν τον Ψαριανό που ενώ εξύβριζαν χαμηλόμισθους υπαλλήλους του δημοσίου, οι ίδιοι βιοπορίζονταν με υψηλότατους βουλευτικούς μισθούς από τα κρατικά ταμεία και ενώ λοιδορούσαν τον θεσμό των μετακλητών, που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του κυβερνητικού έργου, τώρα έρχονται να τον εκμεταλλευτούν.

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: