July 14, 2020

Θρήνος για 27χρονο στον Βόλο – Ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου από Χρυσοχοΐδη

Σοκ στην τοπική κοινωνία του Βόλου αλλά και κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, μόλις 27 ετών, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος, είχε συμμετάσχει πριν από περίπου ένα μήνα στις μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ και είχε πέσει θύμα της αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδιδαν τότε τα τοπικά μέσα, ο Βασίλης Μάγγος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα και σπασμένα πλευρά, ενώ αργότερα διαπιστώθηκαν θλάσεις στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη. Ο ξυλοδαρμός του είχε καταγραφεί σε βίντεο, ενώ τον είχε περιγράψει και το ίδιο το θύμα μαζί με όσα έγιναν στο περιπολικό και το αστυνομικό τμήμα, όπως επίσης και ο πατέρας του με δημόσια καταγγελία.

Ο Β. Μάγγος είχε παραμείνει τέσσερις μέρες για νοσηλεία και αργότερα περιέγραψε την εξέλιξη της υγείας του, κάνοντας λόγο για κακώσεις σε ζωτικά του όργανα και για 2 με 3 μήνες αποθεραπείας. Ωστόσο, αντιμετώπιζε με αισιοδοξία και χαμόγελο την κατάστασή του, την οποία χαρακτήριζε σταθερή με σημάδια βελτίωσης.

Ο ξαφνικός χαμός του, όπως είναι φυσικό, δημιούργησε οργή καθώς κυριαρχεί για την ώρα η πεποίθηση πως σχετίζεται με όσα συνέβησαν μόλις πριν ένα μήνα. Η αστυνομία που έσπευσε στο σπίτι του για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και πλέον απομένει το ιατροδικαστικό πόρισμα, έτσι ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια που κόστισαν τη ζωή ενός νέου ανθρώπου.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο, προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς επιλέγει το δρόμο της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, επιδεικνύοντας μηδαμινή συναίσθηση της σοβαρότητας της υπόθεσης. Μέσω της ανακοίνωσης, κατηγορούνται τα μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την είδηση ως αντιπολιτευόμενα, παρόλο που σύσσωμα τα φιλοκυβερνητικά μέσα όχι μόνο μετέδωσαν το συμβάν αλλά και το συνέδεσαν με τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου από αστυνομικούς. Παράλληλα, γίνεται λόγος για αθλιότητα και ασύστολο ψέμα, προδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα αίτια του πρόωρου χαμού του 27χρονου, ενώ εξαιρετικά άστοχη είναι και η προτροπή να «αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.

Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους»

Leave a Reply

%d bloggers like this: