January 25, 2022

Ζητά τη διαγραφή του από τη ΝΔ ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής

📷 ΑΠΕ

Αμηχανία επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά την αιχμηρή επιστολή του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής και αντιστράτηγου εν αποστρατεία, Ανδριανού Γκουρμπάτση, με την οποία ζητά την διαγραφή του από το κόμμα.

Ο Α. Γκουρμπάτσης, μέσω της επιστολής του, αμφισβητεί ευθέως τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μια σειρά από κρίσεις που αντιμετώπισε και δηλώνει ανοιχτά πως αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς αυτήν, χρεώνοντας ανικανότητα και έπαρση στα “γαλάζια” στελέχη.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης υπήρξε πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και αποτέλεσε τον άνθρωπο που πρώτος έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες των αξιωματικών της Πυροσβεστικής που διαχειρίστηκαν την εξέλιξη της φωτιάς.

Ακολούθησε ο αρμόδιος ανακριτής που ζήτησε τρεις φορές την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα για δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, αίτημα που απορρίφθηκε από την Εισαγγελία ισάριθμες φορές. Μάλιστα, το πόρισμα του ανακριτή είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς έκανε λόγο για εγκληματικές ευθύνες με «ενδεχόμενο δόλο».

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, καθώς τον Γενάρη του 2020 είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο που επιχειρούσε να ρυθμίσει ζητήματα πολιτικής προστασίας, υποστηρίζοντας πως οι αλλαγές που προωθούνται έχουν στόχο να ικανοποιηθούν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και να δημιουργηθεί κομματικός στρατός, ενώ τόνιζε χαρακτηριστικά πως «θα θρηνήσουμε θύματα».

Η επιστολή του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής και εμπειρογνώμονα των οικογενειών το θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, απευθύνεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ολόκληρη η επιστολή

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως μέλος της ΝΔ αλλά και ως πολίτης νιώθω απέραντο θυμό και πλήρη απογοήτευση για τις αποτυχημένες και ατελέσφορες πολιτικές στους χειρισμούς της κυβέρνησης στις σημαντικότερες κρίσεις λχ ελληνοτουρκική, υγειονομική, οικονομική, φυσικές καταστροφές, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Θεωρώ λοιπόν, ότι υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των ως άνω κρίσεων από μέλη της Κυβέρνησης που είναι «ΑΡΕΣΤΟΙ» σε εσάς προσωπικά και στο πρωθυπουργικό σας περιβάλλον και όχι οι «ΑΡΙΣΤΟΙ», οι οποίοι σήμερα, που η κοινωνία βιώνει ένα γενικότερο κλίμα κρίσης θεσμών και αξιών είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητοι.

Αίρω λοιπόν την εμπιστοσύνη μου προς την Κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις άνω κρίσεις για το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου, ενώ διαφωνώ κάθετα και με άλλες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα.

Κατόπιν τούτου και επειδή δεν προτίθεμαι στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω τη ΝΔ, ζητώ τη διαγραφή μου από μέλος της παράταξης, την οποία υπηρέτησα πιστά ενστερνιζόμενος τις αρχές και αξίες της και στηρίζοντάς την με την ψήφο μου αδιάλειπτα σε όλες τις εκλογές από τα 18 μου μέχρι και σήμερα.

Με σεβασμό
Ανδριανός Γκουρμπάτσης
Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α.

Υ.Γ. Διαβλέπω μια δυσκολία να αφουγκράζεστε τη φωνή μας, – επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει για τις συνεχιζόμενες μέχρι και σήμερα δυσλειτουργίες και παθογένειες της Πολιτικής Προστασίας – γιατί δεν σας επιτρέπει το αισθητήριο των προσωπικών επιλογών σας, που τις στηρίζετε σθεναρά κι ας έχουν πολιτικό κόστος γιατί σας εκθέτουν. Οι ΑΡΕΣΤΟΙ αυτοί, με τις εσφαλμένες πολιτικές, την έπαρση και ανικανότητά τους θα σας στερήσει στις επόμενες εκλογές την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και μοιραία θα οδηγήσει την ΝΔ στην αντιπολίτευση. Βέβαια τότε θα ναι πολύ αργά για να επανορθώσετε τα τραγικά λάθη ως προς τις επιλογές σας.»

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: