December 7, 2022

Ζήνα εναντίον Ηρακλή για την εισβολή στο Καπιτώλιο!

Η εισβολή των οπαδών του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο έχει διχάσει όπως ήταν αναμενόμενο την αμερικανική κοινωνία, ακόμα και τους ίδιους τους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που διαφωνούν κάθετα με όσα συνέβησαν την 6η Ιανουαρίου από τους ομοϊδεάτες τους.

Μάλιστα, η εισβολή προκάλεσε τέτοιο αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται. Πολλά μεγαλοστελέχη του συντηρητικού χώρου διαχώρισαν τη θέση τους, συνεργάτες του Τραμπ παραιτήθηκαν από τα πόστα που κατείχαν στο πλευρό του προέδρου, ο αντιπρόεδρος Πενς καταδίκασε σε όλους τους τόνους τα γεγονότα, ενώ η κόρη του προέδρου, Ιβάνκα, αναγκάστηκε να σβήσει δική της ανάρτηση, στην οποία αποκαλούσε το πλήθος των υποστηρικτών του πατέρα της «πατριώτες».

Ακόμα και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, εξάλλου, αναγκάστηκε να αποδεχτεί την προτροπή του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν, και να πει δημόσια στους οπαδούς του: «Πηγαίντε σπίτι».

Καταλαβαίνει κανείς, πως και για τον απλό κόσμο των Συντηρητικών, την εκλογική βάση δηλαδή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όλα αυτά δεν είναι καθόλου εύκολα διαχειρίσιμα, καθώς πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί η εικόνα αποσύνθεσης στην οποία έχουν περιέλθει, ενώ παράλληλα πρέπει να αποκαταστήσουν και το γόητρό τους, μετά το σοβαρό πλήγμα που υπέστη.

Κάποιοι λοιπόν δηλώνουν αμετανόητοι, ενώ κάποιοι άλλοι ξορκίζουν τον πρόεδρο Τραμπ ως υπεύθυνο για όλα, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσουν ακόμα και παρείσακτο του κόμματος. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν αυτοί που βρίσκονται στη μέση και προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα ευφάνταστη θεωρία.

Σύμφωνα με τη θεωρία τους, στο Καπιτώλιο δεν εισέβαλαν οπαδοί του Τραμπ, αλλά αντιφασίστες που ντύθηκαν “οπαδοί του Τραμπ”, προκειμένου να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη. Μπορεί να ακούγεται αστείο, ίσως και θλιβερό (μιας και απαρνιούνται τους ίδιους τους ομοϊδεάτες τους), όμως χιλιάδες οπαδοί του Τραμπ προσπαθούν μέσω διαδικτύου να διαδώσουν τη συγκεκριμένη θεωρία.

Ένας από αυτούς είναι και ο ηθοποιός Κέβιν Σόρμπο, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο του ως τηλεοπτικός «Ηρακλής». Ο Σόρμπο είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και αναπαρήγαγε κι αυτός με τη σειρά του την εν λόγω θεωρία. «Δεν μου φαίνονται για πατριώτες» έγραψε στο Twitter, ανεβάζοντας φωτογραφία των διαδηλωτών με το εξής σχόλιο: «Σας μοιάζουν για υποστηρικτές του Τραμπ; Ή μήπως για αριστερούς ταραχοποιούς που μεταμφιέστηκαν σε υποστηρικτές του Τραμπ;».

Την ανάρτηση του Σόρμπο θέλησε να σχολιάσει μια παλιά του γνώριμη, η τηλεοπτική «Ζήνα», κατά κόσμον Λούσι Λόουλες, με την οποία έχουν συμπρωταγωνιστήσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Η «Ζήνα», σε ιδιαίτερα επιθετικό και απαξιωτικό ύφος, σχολίασε πως «αυτοί δεν είναι πατριώτες, είναι οι ιπτάμενες μαϊμούδες σας, μοσχοαναθρεμμένοι τρομοκράτες. Είναι ηλίθιοι που εκτελούν βρώμικες διαταγές ανθρώπων σαν εσένα, που τους χειρίζεστε σαν παιχνίδια».

Μάλιστα πρόσθεσε και δύο ιδιαίτερα αιχμηρά tags: «Κράτα τα βρωμόχερά σου καθαρά» και «Υποκινητή».

Leave a Reply

%d bloggers like this: