December 7, 2022

Απίστευτος Άδωνης: “Μαλώνει” Ευαγγελάτο & ΜΜΕ και παρουσιάζεται ως προστάτης των εμπόρων!

Η κυβέρνηση ανοίγει τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη και ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίζεται ξαφνικά ως προστάτης των εμπόρων, που «αύριο δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα». Παράλληλα, προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης, τα οποία λίγο – πολύ απείλησε, λέγοντας πως αν μείνουν χωρίς διαφήμιση, δεν θα έχουν τόσο επικριτική διάθεση..! 

Αμήχανος ο Νίκος Ευαγγελάτος, δεν κατάφερε να αρθρώσει λέξη επί της ουσίας και περιορίστηκε σε ρόλου κομπάρσου, προσπαθώντας να κατευνάσει τον εκνευρισμό του υπουργού. Όλα αυτά, ενώ έχει προηγηθεί η εξαιρετικά γενναιόδωρη οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ εκ μέρους της κυβέρνησης και μέσω της “λίστας Πέτσα”, για να προβάλλουν ειδήσεις και μηνύματα ενάντια στην πανδημία, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν και δωρεάν, δεδομένης της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης που όλοι αντιμετωπίζουμε.

 

Άδωνης σε Ευαγγελάτο: «Αυτό που θέλω από εσάς»

Απίστευτες ατάκες από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, που βρέθηκε καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Ο γνωστός δημοσιογράφος του Mega και ιδιοκτήτης της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Newsit (και τα 2 μέσα επιδοτήθηκαν από τη λίστα Πέτσα) έκανε το “λάθος” και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, κάτι που μάλλον δεν άρεσε και πολύ στον Αδ. Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να… συνετίσει τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Την ώρα που η πανδημία βρίσκεται στην χειρότερη καμπή της, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και τον αριθμό των θανάτων να κινείται γύρω από τριψήφια νούμερα, η κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει τα καταστήματα εποχικών ειδών ενόψει των γιορτών, ενώ την ίδια στιγμή καταστήματα πολύ πιο σημαντικά για την καθημερινότητα του πολίτη (όπως αυτά των ηλεκτρονικών ειδών) παραμένουν κλειστά.

Ο Ν. Ευαγγελάτος, λοιπόν, θεώρησε σωστό να ρωτήσει ποια είναι η λογική πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και αν αυτή αποτελεί εισήγηση των επιστημόνων ή καθαρά κυβερνητική επιλογή. «Βεβαίως, υπήρξε συζήτηση και με τους επιστήμονες, και με τον κύριο Τσιόδρα και βάλαμε κάτω όλη αυτή την κουβέντα, αν μπορούμε να πάρουμε αυτό το μικρό ρίσκο», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Και συμφώνησαν;», συνέχισε ο Ν. Ευαγγελάτος, προκαλώντας έναν μικρό εκνευρισμό στον Ά. Γεωργιάδη.

«Ε, δεν θα το κάναμε χωρίς την άδειά τους, προφανώς», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει:

«Ακούστε, κύριε Ευαγγελάτο σας βλέπω πολύ προβληματισμένο, και ομολογώ ότι με φέρνει σε λίγο δύσκολη θέση αυτό από την πλευρά σας. Είστε άνθρωπος της αγοράς. Αν αύριο το Newsit μείνει χωρίς καμία διαφήμιση και το Mega χωρίς καμία διαφήμιση και εσείς πρέπει να απολύσετε όλους τους εργαζομένους σας και να σας πάρει η τράπεζα το σπίτι, θα είχατε την ίδια επικριτική διάθεση στην τηλεόραση; Ένα λεπτό, να κάνουμε μία λογική συζήτηση, λογικών και πολιτισμένων ανθρώπων».

Εμφανώς αμήχανος ο δημοσιογράφος του Mega, όχι μόνο δεν αντέδρασε στα όσα… ευθέως “υπονόησε” ο υπουργός, σχετικά με το πώς η κριτική των μέσων ενημέρωσης “χαλαρώνει” μέσω των διαφημίσεων, αλλά του επέτρεψε να αλλάξουν και ρόλους, με τον Άδωνη να θέτει τις ερωτήσεις και τον Ν. Ευαγγελάτο να πρέπει να απαντήσει.

Μάλιστα, οι απαντήσεις του δημοσιογράφου δεν άρεσαν στον υπουργό και έτσι συνέχισε να τον “μαλώνει”.

«Κύριε Ευαγγελάτε, κύριε Ευαγγελάτε, επαναλαμβάνω. Είστε της δουλειάς, είμαι της δουλειάς. Έχετε μικρόφωνο, έχετε ευθύνη. Είσαστε εσείς υπουργός Ανάπτυξης. Αν έχετε τον Νίκο Ευαγγελάτο που έχει το Newsit και η απόφαση είναι να τον κλείσεις και να ξαναπάρει διαφήμιση του χρόνου τον Δεκέμβρη γιατί θα κλείσει τους επόμενους δώδεκα μήνες ή με ένα μικρό ρίσκο να τον ανοίξεις για να μην πεθάνει, τι απόφαση θα πάρετε; Αυτή είναι εδώ η απόφαση. Δεν είναι σουξου – μούξου. Σούξου – μούξου ξέρω κι εγώ να κάνω. Έτσι;».

«Κύριε υπουργέ, ότι απόφαση και αν πάρετε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε», σχολίασε ο παρουσιαστής, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να συνεχίζει να μην είναι ικανοποιημένος με την “απόδοση” του Ν. Ευαγγελάτου: «Δεν είπα αυτό, αυτό που θέλω από εσάς που είστε άνθρωπος της πιάτσας, της αγοράς, σκληρά εργαζόμενος από μικρός και σας το αναγνωρίζω, είναι να έχετε τη στάθμιση στο δημόσιο λόγο, ότι μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις μέρες θα ξαναπουλήσουν του χρόνου».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο Αδ. Γεωργιάδης, παρόλο που αποτελεί μέλος της κυβέρνησης που έκλεισε δυο φορές την οικονομία, οριζόντια μάλιστα (κλείνοντας δηλαδή και περιοχές με λίγα ή και καθόλου κρούσματα), απαγορεύοντας στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων να συνεχίσουν να λειτουργούν έστω με αυστηρά μέτρα προστασίας, ανέφερε πως «ανθρώπινη ζωή δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, αν ήταν μόνο ο κορωνοϊός θα ήταν όλα απλά. Ανθρώπινη ζωή είναι και τα ψυχικά και τα οικονομικά θέματα, είναι και να ζήσει η οικογένειά σου, όλα αυτά είναι η ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό πιστεύω θα συμφωνήσουμε, μη λέμε παράλογα πράματα» και πρόσθεσε πως «πράγματι υπάρχει ρίσκο, είναι λελογισμένο ρίσκο, θα παρακολουθούν οι υπηρεσίες να τηρηθούν οι κανόνες, αλλά θα πρέπει ως κοινωνία με προσοχή να συμπαραταχθούμε και με αυτούς που αύριο δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα. Δεν μπορεί να έχουμε γίνει τόσο απάνθρωποι, κύριε Ευαγγελάτε».

Ωστόσο, δεν είπε κουβέντα για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στον χώρο του εμπορίου, φράση που είχε καταφέρει να ψελλίσει προηγουμένως ο Ν. Ευαγγελάτος.

Δείτε το βίντεο (το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 4:42)

Leave a Reply

%d bloggers like this: