December 14, 2020

Αδιανόητη ανακοίνωση από Ιερά Μητρόπολη: Καιρός να τιμωρηθούν οι φτωχοί

Σε μια “μνημειώδη” ανακοίνωση προχώρησε η Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ύστερα από πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ναό στο Κορωπί για παραβίαση των μέτρων ενάντια στην πανδημία. Τα πρόστιμα θα πληρώνονται «αποκλει­στικά από τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

Χθες Κυριακή (13/12), η αστυνομία κλήθηκε ύστερα από καταγγελία πολίτη σε εκκλησία στο Κορωπί, όπου και διαπίστωσε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, καθώς υπήρχαν πιστοί στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να επιβάλλει πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ναό και 300 ευρώ στη νεωκόρο. Το πρόστιμο φαίνεται πως έπεσε βαρύ στον αρμόδιο μητροπολίτη, Νικόλαο, ο οποίος έχασε μάλλον την ψυχραιμία και την πραότητα που θα έπρεπε να διακρίνει έναν άνθρωπο με τον δικό του ρόλο.

Έτσι λοιπόν, με μια ανακοίνωση που βάλλει κατά πάντων, όχι όμως και κατά της αστυνομίας που βεβαίωσε το πρόστιμο, η Ιερά Μητρόπολη χαρακτηρίζει τα μέτρα ενάντια στην πανδημία ως «αμαρτωλά», επιχειρώντας βέβαια να τα σχετικοποιήσει, κάνοντας λόγο για «μια χούφτα ανθρώπους» που βρέθηκαν στον ναό.

Παράλληλα, επιτίθεται στον πολίτη που έκανε την καταγγελία, τον οποίο χαρακτηρίζει «απειλή για την κοινωνία», υποστηρίζοντας πως δεν είχε «κανένα απολύτως έννομο συμφέρον» και αποδίδοντάς του «αντιεκκλησιαστική εμπάθεια». Σύμφωνα μάλιστα με τη λογική της Μητρόπολης, «το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία» και τον καλεί να καταθέσει λεφτά στον λογαριασμό της, «μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία»..!

Κι επειδή οι υπεύθυνοι της Ι.Μ μάλλον έκριναν πως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να κατανοήσουμε τον θυμό τους, η ανακοίνωση πάει και ένα βήμα παρακάτω, φορτώνοντας το πρόστιμο στους φτωχούς..! «Τα τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι «καιρός, εκτός από τους πιστούς, να τιμωρηθούν και οι φτωχοί»!

Άραγε, τόσο πολύ λείπουν τα χρήματα από την Εκκλησία, ώστε να βάζει χέρι στα φιλόπτωχα ταμεία με αφορμή ένα πρόστιμο συνολικού ύψους 1.800 ευρώ, απειλώντας παράλληλα πως το ίδιο θα κάνει και με μελλοντικά πρόστιμα;

Γνωρίζει ο μητροπολίτης Νικόλαος πως ο θυμός και η μικροψυχία συγκαταλέγονται στα θανάσιμα αμαρτήματα που καθιστούν τους αμαρτάνοντες ενόχους αιωνίου Κολάσεως; Γνωρίζει πως ο ρόλος του είναι η πνευματική και θρησκευτική καθοδήγηση των πιστών και όχι η αντιπαράθεση με τους πολίτες;

Κατανοεί πως το να βαφτίζει μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα ως αμαρτωλά, συνιστά βλασφημία, μιας και τίποτα τέτοιο δεν αναφέρεται στη χριστιανική διδασκαλία; Κατανοεί πως τα όποια λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης δεν δικαιολογούν την ασεβή συμπεριφορά του;

Καταλαβαίνει, τέλος, πως δεν μπορεί να ζητά λεφτά από τους πολίτες στο όνομα του Θεού, προκειμένου να τους συγχωρεθούν οι αμαρτίες;

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ι.Μ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυ­νομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύ­σουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.

Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρ­μό­σει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι­βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι­ω­τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ­γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα­το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουρ­γούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβα­σμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλ­λόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επι­βαρύνουν αποκλει­στικά τα Φι­λό­πτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρο­πό­λεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ι.Μ Μεσογαίας

Leave a Reply

%d bloggers like this: